توضیحات
سیصد و هشتادو یکمین شماره از ماهنامه «صنعت حمل و نقل» به چالشهای حمل و نقل ریلی در ترانزیت منطقهای نگاهی ویژه دارد.
گزارش اصلی این شماره از نشریه فرصت های از دست رفته ترانزیتی ایران در منطقه را می کاود، کریدور ریلی شرق-غرب و آخرین فرصت حضور ایران و نقش صنعت ترانزیت ایران در جاده ابریشم جدید نیز از نگاه کارشناسان دور نمانده است.
در این گزارش آمده است که دیوان سالاری دولتی در تصمیمگیریها و ناهماهنگیهای موجود عرصه را برای توسعه ترانزیت کشور تنگ کرده که از نگاه مصطفی آیتی این امر ناآگاهانه بوده و بخش خصوصی میتواند به عنوان ذینفعان این حوزه مطالبهگر باشد.
رضا میرهادی بزرگترین مشکل در ترانزیت را فقدان متولی واحد، نگاه سیاسی و امنیتی و دخالت سازمانهای متعدد به امر ترانزیت می داند. محمد عیقرلو از بزرگترین شوکهای وارد شده به امر ترانزیت را عدم اجرای ماده ۱۰۷ آیین نامه اجرایی دانست که مجری آن گمرک بود.
آتش گرفتن کامیونها در مرز افغانستان از دیگر موضوعاتی است که خبرنگار نشریه جوانب گوناگون این حادثه را بررسی کرده است. به دلیل مشکلات گمرک افغانستان و حجم بالای دپوی کالاها، انفجاری را شعله ور کرد که تبعات آن دامن شرکت های ایرانی را نیز گرفته است.
از دیگر موضوعات مهم این شماره هوشمندسازی در شبکه حمل و نقل است. گفتگو با بخش خصوصی در مورد حمل و نقل هوشمند و چالشهای نرمافزاری در این بخش. حبیباله اکبری منفرد بندر شهید رجایی را یکی از بزرگترین و مدرن ترین بنادر کشور قلمداد کرد.
در گفت وگوی رودرو با محمود احمدی نژاد بحث الزام تغییر در قانون اساسی و اتفاقات حوزه حمل و نقل و اقتصاد و همچنین تحریم اقتصادی نیز به میان آمد که برای تحلیلگران مدیریت کلان کشور حاوی نکات تازه ای است.