شاهنامه های نفیس موزه رضاعباسی

5,000 تومان

انتشار: ماهنامه سفر شماره 82 مرداد 1399

یکی از بن مایه‌های مهمی که فردوسی برای سرودن شاهنامه از آن استفاده کرد، شاهنامه ابومنصوری بود. شاهنامه نفوذ بسیاری در جهت‌گیری فرهنگ فارسی و نیز بازتابهای شکو همندی در ادبیات جهان داشت هاست و شاعران بزرگی مانند گوته و ویکتور هوگو از آن به نیکی یاد کرد‌ه‌اند.
شاهنامه بزر گترین کتاب به زبان پارسی به بسیاری از زبا نهای زنده جهان برگردان شده است.
فردوسی هنگامی شاهنامه را سرود که زبان پارسی دچار آشفتگی بود، و او از ماندگار شدن این آشفتگی و افزونیِ آن جلوگیری کرد. فردوسی در سرودن شاهنامه بیشتر از پارسی سره بهره برده و شمار واژ ههای عربی در شاهنامه تنها ۸۶۵ واژه است.
در موزه رضاعباسی نیز نسخه‌های نفیس شاهنامه دلربایی م یکند. در این مقاله چند اثر نفیس از شاهنامه مورد توجه نگارنده است که در فهرست ثبت آثار ملی نیز قرار گرفته است.

توضیحات

شاهنامه فردوسی در چهارگوشه جهان، جایگاهی ممتاز دارد. از هندوستان که به تازگی از بزرگترین شاهنامه جهان به مناسبت هفتادومین سالگرد روابط دیپلماتیک ایران و هند رونمایی کرد تا قدیم یترین نسخه شاهنامه که در کتابخانه فلورانس قرار دارد.

حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی، حماس های منظوم دربرگیرنده نزدیک به ۵۰ هزار بیت تا نزدیک به ۶۱ هزار بیت یکی از بزر گترین و برجست هترین سرود ه‌های حماسیِ جهان را به جهانیان عرضه داشته که سرایش آن دست‌آوردِ دست کم سی سال کارِ پیوسته این سخنسرای نامدار ایرانی است. موضوع این شاهکار ادبی، افسانه ها و تاریخ ایران از آغاز تا حمله عرب‌ها به ایران در سده هفتم میلادی است، شاهنامه از سه بخش استوره، پهلوانی و تاریخی تشکیل شده است ( که در چهار دودمان پادشاهیِ پیشدادیان، کیانیان، اشکانیان و ساسانیان گنجانده میشود).

توضیحات تکمیلی

نوع فایل

نقد و بررسی‌ها

هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “شاهنامه های نفیس موزه رضاعباسی”