توضیحات
ماهنامه سفر-شماره۲۵-آذر ماه ۱۳۸۹
ديار شمس تبريزي زيباييهاي عيان و پنهان دارد. همانند خود شمس كه زندگي رازآلودي داشت و غريبي بود كه در هيچ شهر و دياري جا نمي گرفت و به تعبيري براي بسياري از خاصان و محرمان مكشوف و شناخته نيست. بیست و پنجمین شماره ماهنامه سفر از ظرفیت های کم نظیر فرهنگی، گردشگری خوی آرامگاه شمس تبریزی یاد کرده است.
شهر خوي را اين روزها با شمس تبريزي كه مولانا جلال الدين شيفته منش و رفتارش بود مي شناسند. در آن سوتر قونيه مامن دوستداران مولاناست كه همه ساله عاشقان از سرتاسر جهان به سويش رهسپار مي شوند. اگر زماني شوريدگي عرفاني شمس و مولانا
زبانزد خاص و عام بود و مرزهاي كنوني جغرافيايي معنا و مفهومي نداشت حالا هركدام در دو اقليم با مناسبات خاص سياسي و اجتماعي آرميده اند منتها نقش صنعت گردشگري و هشياري مقامات حكومتي دو اقليم به كار م يآيد تا پيوند مناسبي بين خوي و قونيه برقرارباشد.
شمس در ظاهر جهانگرد و درويش ساده دلي بود كه دبدب هوكبكبه اي نداشت. حال آنكه در زمانه خود تاثيرگذار بود و آوازه اي تاثيرگذاري پس از قرن ها هنوز پرطنین به گوش مي رسد. محمدعلي موحد در كتاب باغ سبز )گفتارهايي درباره شمس و مولانا (به زندگي رازآلود شمس اشاره مي كند كه در عين آشكار بودن نهان است اگر شمس نبود، مولانا هم نبود. از يك ديدگاه، دكتر موحد زيبايي سخن شمس را در موسيقي خاصی مي داند كه بسياري از تكه هاي آن شعر ناب است. تكه هاي مقالات از ديدگاه اين پژوهشگر، نظير شاهكارهاي هنري چون تابلوهاي نقاشي يا قطعات موسيقي است كه انسان از ديدن یا شنیدن آن ها به يك بار سير نمي شود و تكرار آن در هر بار صفايي و حالتي تازه به همراه دارد. از ديدگاه ديگر، مقالات شمس روزن هاي است به عالم معني. نگاهي عرفاني كه در پي برآوردن نياز روحي انسانهاست.
نظر به نایاب بودن این شماره ماهنامه سفر امکان دانلود آن برای علاقه مندان به نشریه فراهم آمده است.
از دیگر عناوین این شماره عبارتند از:
– بابُل، بابِل و یک جعبه شکلات / محمد قائد
– پل قطور، نماد ایستادگی
– دیدنی های خوی
– روایت شمس تبریزی، پیر جهانگرد
– در ستایش توچال
– هشت غار ایران در کانون توجه دیرینه شناسان
– شکرشکن شوند همه طوطیان هند
– رشد گردشگری در کیش
– شهر فرودگاهی
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.