توضیحات
ماهنامه سفر هشتاد و پنجمین شماره خود را در بهمن ۱۴۰۰ منتشر کرد.
در این شماره روایت متفاوتی از سه مقصد کلاسیک گردشگری ایران اصفهان، شیراز و یزد منتشر شده است. نگاهی ویژه به ظرفیتسازیهایی که میتواند با ایجاد یک مثلث گردشگری به همافزایی در بازار سفرهای داخلی و بینالمللی بیانجامد. اصفهانگردی با مترو گردشگران را با فضای تازهای مانوس میکند. آنجا که قرار است با اصفهانیها همسفره شوید، درمییابید که چه حجم از خوراکیها، صیفیجات، چاشنیها و ادویهجات در دامنه کوهها و دشتهای یک سرزمین میروید. اصفهان با ۱۵ شهر جهان عقد خواهرخواندگی دارد و در این مسان شهرداری اصفهان میتواند نقش محوری در تحولی تازه در ساختار شهری ایجاد کند.
شیراز به عنوان شهر گنبدهای فیروزهای بافت تاریخی ویژهای دارد که ساختارهای آن در تکاپوی تعریفی تازه است. مساجد تاریخی و خاص آن همراه با معماری برآمده از حس دورنی و زیباییشناسی سبک زندگی در شیراز محور گزارش سروش نفیسی است. در بخشی از این گزارش شما با مسگرهای شیراز، بازاری به یادگار مانده از عصر صفوی آشنا میشوید. هنرمندانی که مشاغلی چون فلزگری، آهنگری، آهنسازی، مسگری، سپیدگری و چلنگری، میزانسازی، الکسازی و … را هنوز پیشه دارند. در مطبخ شیرازی هم با دلی سیر از قنبرپلو، دمپخت سیر و نرگسی، شکرپلو قیمه نوش جان اشنا خواهید شد.
این شماره تو را به یزد هم میبرد. شهر ثبت جهانی شده در یونسکو امانتی برای نسلهای بعد که سبک زندگی مردمانش رنگ و بویی از اصالت دارد. در کوچههای آشتیکنان یزد باید باشی تا ادبیات عامه این شهر که سرشار از نزدیکی و صمیمت است را درک کنی. پشتبندها، ساباطها و تویزهها در بافت تاریخی یزد رقص نور و سایه را برایت به نمایش میگذارد. از دیگر مطالب خواندنی این شماره میتوان به موضوعات زیر اشاره کرد:
-
گردشگری سلامت و افسانه جهانی گردشگری
-
راهحل دیجیتال برای تمام نیازهای پزشکی
-
قوت و ضعف سازمان تامین اجتماعی در گردشگری پزشکی
-
آشوراده، گنج پنهان ایران
-
بهمن، آدمی را به آفریدگار نزدیک میکند
-
هوش مصنوعی در خدمت باستانشناسی
-
یاددشتهای سفر عباس رزاقی با دوچرخه به چاد
همایون ذرقانی مدیرمسئول و سردبیر ماهنامه سفر در سرمقاله این شماره به نادیدهانگاری سفر در سبد هزینههای شهروندان توجه کرده و نوشته است:
چرا نظام دولت و نهادهایی که بخش عمدهای از زیرساختهای سفر و امکانات تفریحی را در اختیار دارند در ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود در ایجاد انگیزههای سفر بهخصوص برای دهکهای پایین و متوسط جامعه ارزشافرین نبودهاند.
نتیجه کمتوجهیها و البته تورم فرساینده حالا دماسنجی است که بهوضوع علایم تب را نشان میدهد. بسیاری از مردم، سفر و گردش را پدیدهای دستنیافتنی و مجلل تصور میکنند و آن را از سبد هزینههای زندگی کنار میگذارند. هر زمان قشر متوسط و دهکهای پایین جامعه احساس کند شان و منزلت انسانی آنان به واسطه حمل و نقل فرسوده، خودروهای ناکارآمد و مدیریت ناپاسخگو و افزایش هزینههای ناشی از تورم در معرض آسیب است، بدیهی است که علایم آن در کاهش سلامت عمومی، بهرهوری ناکافی در کیفیت کار و زندگی و در یک کلام کاهش رفاه تبلور مییابد
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.